Впишана кружница во ромб

Определување на карактеристичните четириаголници во кои што може да се впиши кружница ромбот како еден од нив.

 

Igor Bogdanoski

 
Resource Type
Activity
Tags
ВПИШАНА  впишана  кружница  ромб 
Target Group (Age)
11 – 14
Language
Macedonian / Македонски јазик‎
 
 
GeoGebra version
4.4
Views
2768
Report a problem
 
 
© 2018 International GeoGebra Institute