Талесова теорема за проп.отсечки

Однос на отсечките на краците на еден агол кога истиот ќе биде пресечен со две паралелни прави

 

snezana zlatkovska

 
Material Type
Activity
Tags
агол 
Target Group (Age)
11 – 14
Language
Macedonian / Македонски јазик‎
 
 
GeoGebra version
4.0
Views
5944
Report a problem
 
 
© 2018 International GeoGebra Institute