Доказ 1

Доказ дека централниот агол е двапати поголем на периферниот агол притоа се користи дека централниот агол е надворешен агол и тој е еднаков на двата несоседни внатрешни агли на рамнокракиот триаголник

 

Igor Bogdanoski

 
Resource Type
Activity
Tags
Доказ  агол  доказ  периферен  централен 
Target Group (Age)
11 – 14
Language
Macedonian / Македонски јазик‎
 
 
GeoGebra version
4.4
Views
2866
Report a problem
 
 
© 2018 International GeoGebra Institute