конструкција на агол

Наставникот со помош на цртежот ја објасува постапката за конструирање на агол еднаков на произволно зададен агол

 

Igor Bogdanoski

 
Material Type
Worksheet
Tags
конструкција  агол 
Target Group (Age)
11 – 14
Language
Macedonian / Македонски јазик‎
 
 
GeoGebra version
4.4
Views
2900
Report a problem
 
 
© 2018 International GeoGebra Institute