Централни агли во иста кружница

Во една кружница се претставени два централни агли со нивните соодветни тетиви кои се зададени со помош на два лизгачи од кои изборот е така направен што едниот лизгач секогаш ќе има оголема големина.

 

Igor Bogdanoski

 
Resource Type
Activity
Tags
агол  централен 
Target Group (Age)
11 – 14
Language
Macedonian / Македонски јазик‎
 
 
GeoGebra version
4.4
Views
2649
Report a problem
 
 
© 2018 International GeoGebra Institute