Геометриска веројатност

Вредноста на лизгачите може да се добива и како случаен број, но тогаш трага оставаат и некои точки кои не припаѓаат во дефиниционата област.

 

Zoran

 
Resource Type
Activity
Tags
Геоеметриска  ИКТ  веројатност 
Target Group (Age)
19+
Language
Croatian / Hrvatska‎
 
 
GeoGebra version
4.0
Views
1593
Report a problem
 
© 2018 International GeoGebra Institute