Een les creëren vanuit een boek

Je kunt ook een les creëren vanuit een GeoGebraboek (bundeling van GeoGebra werkbladen). Handig in het werken vanuit een boek is dat je eigen bestaand materiaal en/of materiaal van andere gebruikers kunt combineren in een les. Zo hoef je niet steeds vanuit een nieuw, leeg werkblad of boek te starten. Meer over het opbouwen van een GeoGebraboek lees is in Online GeoGebramateriaal.
1.Ga naar het GeoGebra boek waarvan je een les wil creëren.
2.Selecteer in de rechterbovenhoek de knop TOEWIJZEN.
Opmerking: Als je niet ingelogd bent met je GeoGebra account wordt je gevraagd om in te loggen. Creëer een GeoGEbra account als je dat nog niet hebt.
3.Geef je les een naam, bepaal of leerlingen al dan niet de correcte antwoorden op open vragen en meerkeuzevragen kunnen bekijken en klik op CREËER.
4.Kies of je de les wil delen op de GeoGebra website in GeoGebra Klaslokaal of in Google Classroom. Information over de integratie met Google Classroom vind je in het hoofdstuk Geavanceerd. 
5.Je wordt nu naar het Klasoverzicht geleid.
Opmerking: Voor alle elementen van het boek worden opgaven gecreëerd, geordend in hoofdstukken en werkbladen. De opgaven worden genummerd en verschijnen in dezelfde volgorde als in het boek en met dezelfde indeling in hoofdstukken en werkbladen. In de initiatiehandleiding Online GeoGebramateriaal leer je hoe je een GeoGebraboek opbouwt. Om een boek op te bouwen voor een les kan je werkblad per werkblad een nieuw boek opbouwen, of een boek creëren waaraan je meerdere bestaande werkbladen toevoegd van jezelf of andere gebruikers.
6.De Les wordt bewaard op je profielpagina. Je kunt ze op elk ogenblik openen.
Image
Wanneer je in een werkblad van een GeoGebra Boek op TOEWIJZEN klikt, kan je kiezen of je een les wil creëren van het hele boek of enkel van het huidige werkblad. Opmerking: Standaard wordt de optie Werkblad geselecteerd.