Google Classroom
GeoGebraGeoGebra Classroom

Distanța de la un punct la o dreaptă

1. Ce este distanța de la un punct la o dreaptă?

2.

Se dă dreapta h de ecuație și punctul M(). Scrie un algoritm (pașii ce trebuie parcurși) pentru a determina distanța de la punctul M la dreapta h.

3.

Folosește aplicația Geogebra de mai jos. Dă click pe căsuța „Afișează dreapta”, apoi dă click pe căsuța „Afișează punctul”. Parcurge etapele algoritmului descris la 2. pentru a determina distanța de la punctul M la dreapta afișată. Verifică dacă ai lucrat corect, dând click pe căsuțele „Afișează perpendiculara” și „Afișează segmentul a cărui lungime este distanța”.

4.

Parcurge etapele algoritmului descris la 2. și exersat la 3. pentru a determina formula distanței de la punctul M () la dreapta h: . Scrie mai jos formula pe care ai obținut-o.

5.

Folosește aplicația Geogebra de mai jos. Dă click pe căsuța „Afișează dreapta”, apoi bifează căsuța „Afișează punctul”. Modifică poziția celor cinci cursoare pentru a genera o nouă dreaptă h și un nou punct M. Folosește formula pentru a determina lungimea distanței de la punctul M la dreapta h. După ce ai făcut calculul, bifează căsuța „Afișează formula” pentru a te verifica. Reia etapele descrise mai sus de cel puțin trei ori.