Google Classroom
GeoGebraAula GeoGebra

Tallant esferes, cilindres i cons amb un pla

Una eina molt potent

Moltes accions amb el GeoGebra es poden fer amb diferents eines però, per tallar superfícies corbes, recomanem l'eina "Crea la línia d'intersecció de dos superfícies"Toolbar Image.

Tallem una esfera

Comencem per tallar una esfera. Penseu en el gran nombre d'objectes de la vida quotidiana que tenen forma d'esferes començant per les fruites!
  • Crearem primer una esfera amb el seu centre i un punt de l'esfera amb l'einaToolbar Imagei, tot seguit, un pla definit per tres puntsToolbar Image. Els punts els aneu posant on ho creieu convenient.
  • El pas següent és clicar a l'eina de la intersecció i seleccionar l'esfera i el pla. Veureu que surt una circumferència. A aquest objecte li podeu aplicar l'estil que vulgueu (color, opacitat, gruix, etc.).
  • Movent els punts es pot veure com canvia la posició i la forma de la circumferència.
  • També la podeu mostrar en una vista addicional amb l'opció de mostrar el pla en 2D, clicant a sobre del pla amb el botó dret i escollint l'opció. Si l'una de les finestres es veu massa gran es poden redimensionar posant-vos a la línia que les separa i desplaçant-la amb el ratolí.
  • Finalment podeu trobar el centre de la circumferència amb l'eina "Punt mitjà o centre"Toolbar Imagei clicant a sobre d'aquesta.

Una proposta més agosarada