Google Classroom
GeoGebraGeoGebra Klaslokaal

Hoe Commando's gebruiken?

Commando's

Je kunt commando's typen in het Invoerveld van het Algebra venster of de Invoerbalk. ze worden gevolgd door vierkante of ronde haakjes, waarin je de nodige parameters invult. Voorbeeld: Het commando Veelhoek(A, B, C) (of ook Veelhoek[A, B, C]) creëert een veelhoek met als hoekpunten de bestaande punten A, B, en C. Tip: Meer informatie over een bepaald commando vind je via de knop Help fin he tmenu Help, waarmee je de  the GeoGebra Handleiding opent. Hier vind je een gedetailleerde beschrijving van alle commando's en knoppen.

Opgaven

Verken de Lijncommando's
  1. Typ Rechte(A, B) in het Invoerveld en Enter om een rechte te creëren door de punten A en B.
  2. Zoek hoe je een evenwijdige rechte kunt creëren aandeze rechte door het punt C.
Verken de Cirkelcommando's
  1. Creëer een cirkel met middelpunt A en straal 2.
  2. Creëer een cirkel met middelpunt B door punt C.
  3. Creëer een cirkel door de punten A, B en C.

Probeer het zelf...

Automatische aanvulling van commando's

Na het typen van twee letters in het Invoerveld probeert GeoGebra het commando aan te vullen en toont het de nodige parameters voor dit commando tussen vierkante of ronde haakjes.
  • Klik op Enter wanneer GeoGebra het gewenste commando suggereert. De cursor staat meteen tussen de haakjes om de nodige parameters in te vullen.
  • Wanneer het gesuggereerde commando niet het gewenste commando is, blijf dan verder typen top het juiste commando getoond wordt.
Opmerking: Na selectie van een commando wordt meteen de eerste parameter geselecteerd, zodat je hem gemakkelijk kunt vervangen door je invoer. Typ ee komma of de pijltoets om de volgende parameter te selecteren.