Ecuația unei drepte - aplicații

1.

În aplicația de mai jos, 1) Scrie ecuația dreptei care trece prin două puncte distincte sub forma y=mx+n. 2) Dacă ai scris ecuația corect, va apărea cuvântul „CORECT!!!” 3) Repetă etapele (1) - (2) de câte ori este nevoie pentru a te asigura că știi scrie corect ecuația unei drepte.

2.

Cele două puncte din problema anterioară sunt punctele de intersecție ale dreptei cu axele de coordonate. Aceste puncte se mai numesc și tăieturi. Dacă A(a, 0) și B(0,b), determină ecuația dreptei care trece prin punctele A și B.

3.

Scrie ecuația dreptei din sistemul de coordonate de mai jos în căsuța corespunzătoare. La unele probleme, s-ar putea să fie nevoie să micșorezi/ mărești aplicația Geogebra pentru a putea vedea punctele de pe dreaptă. Dacă scrii ecuația corect, va apărea cuvântul „CORECT!!!”. Repetă acest exercițiu de câte ori este nevoie pentru a fi sigur(ă) că rezolvi corect acest tip de exerciții!

4

Utilizează aplicația Geogebra de mai jos. În căsuța corespunzătoare pantei, scrie valoarea exactă a pantei (de ex.: 1/2 sau 0.5). Să NU scrii o valoare aproximativă. În căsuța corespunzătoare abscisei punctului de intersecție cu axa Ox, scrie valoarea exactă a abscisei (de ex.: 3.5 sau 7/2). NU folosi o valoare aproximativă. În căsuța corespunzătoare ordonatei punctului de intersecție cu axa Oy, scrie valoarea exactă a ordonatei (de ex.: 4/3). NU folosi o valoare aproximativă. După ce deplasezi punctele marcate cu culoarea albă astfel încât dreapta să fie reprezentarea grafică a ecuației dă click pe căsuța „Verifică corectitudinea reprezentării grafice”. Repetă acest exercițiu de câte ori este nevoie pentru a te asigura că rezolvi corect acest tip de exerciții.

5.

Utilizează aplicația Geogebra de mai jos. 1) Examinează ecuația dreptei scrisă în partea dreaptă a ecranului. 2) Repoziționează cele două puncte, astfel încât dreapta să fie reprezentarea grafică a ecuației. 3) Bifează căsuța „verifică răspunsul". Dacă ai răspuns corect, aplicația te va informa. Dacă ai greșit, aplicația te va informa, de asemenea. Dacă ai greșit, mai încearcă - până reușești să poziționezi dreapta corect. 4) După ce ai reprezentat dreapta corect, dă click pe butonul „Generează o nouă dreaptă”. Repetă etapele (1) - (4) de câte ori este nevoie pentru a te asigura că rezolvi corect acest tip de exerciții.