Algebra venster en schermindeling

Onderwerp:
Algebra, Algebra

Het Algebra venster

Je kunt in het  Algebra venster rechtstreeks Algebraïsche uitdrukkingen invoeren via de Invoerbalk. Na Enteren verschijnt je invoer in het  Algebra venster. Opmerking: Tegelijk wordt de overeenkomstige grafische voorstelling getoond in het  Tekenvenster (wanneer dit getoond wordt in het GeoGebra scherm). Voorbeeld: De invoer y = 2 x + 3 geeft je de lineaire vergelijking in het  Algebra venster en de overeenkomstige rechte in het Tekenvenster.

De Algebra schermindeling

De Algebra schermindeling bestaat uit het  Algebra venster en het  Tekenvenster. Standaard worden in het  Tekenvenster de coördinaatassen getoond. Verder vind je bovenaan in he tscherm de Knoppenbalk, met de knoppen  Ongedaan maken / Opnieuw in de rechterbovenhoek.

GeoGebra Web en Tablet App

Opgave

1.Toolbar ImageKlik in de Invoerbalk, typ f(x) = 0.5 * x + 1 en Enter.
2.Toolbar ImageSelecteer de knop Verplaatsen en versleep de grafiek van de functie. Kijk hoe de parameters van het voorschrift van de functie veranderen in het Algebra venster.
3.Typ in de Invoerbalk het voorschrift van de tweedegradsfunctie g(x) = x^2 - 1 en Enter.
4.Typ in de Invoerbalk Snijpunten[f(x), g(x)] en Enter.
Tip: Dit commando creëert de snijpunten van de twee grafieken. De punten worden tetoond in het  Tekenvenster en in het  Algebra venster.
5.Toolbar ImageSelecteer de knop Verplaatsen en versleep de rechte. Hoe veranderen de snijpunten?

Tip

In de GeoGebra Handleiding vind je meer informatie over het  Algebra venster.