Het Algebra venster

Onderwerp:
Algebra, Algebra
De algebraïsche voorstelling van alle gecreëerde objecten (coördinaten, vergelijkingen) staan opgelijst in het Algebra venster in de volgorde waarin ze gecreëerd werden.  Opmerking: Je kunt op en neer scrollen door het  Algebra venster aan te tikken en je vinger op en neer te bewegen. 
Image

Algebraic Input

Je kunt algebraïsche invoer of commando's rechtstreeks invoeren in het  Algebra venster. Door te tikken in het Algebra Invoerveld open je een Virtueel Toetsenbord, bestaande uit vier panelen. Het bevat:
  • de letters van het Latijnse alfabet
  • de letters van het Griekse alfabet
  • getallen
  • de meest gebruikte mathematische operatoren
Opmerking: Je kunt schakelen tussen de verschillende panelen door in de linkeronderhoek op de overeenkomstige toetsen van het Virtuele Toetsenbord te tikken. Met de vergelijkingseditor kan je gemakkelijk complexe mathematische formules ingeven zonder tijdens het typen het overzicht te verliezen.
Image
Je sluit het Virtuele Toetsenbord door ergens willekeurig in het  Algebra venster of het Tekenvenster te tikken. Tip: Meer informatie over Commando's vind je in de GeoGebra Handleiding.

Het Algebra venster tonen of verbergen

Wanneer je het GeoGebra Grafisch Rekenapparaat opent, worden zowel het Tekenvenster als het  Algebra venster getoond. Je kunt zelf wel het  Algebra venster sluiten:
  • Tik op in de rechterbovenhoek van het  Algebra venster om het te sluiten. 
  • Tik op  om het  Algebra venster terug te tonen.

Objecten verbergen en wissen

Objecten tonen/ verbergen Tik op het blauwe cirkeltje  naast een object in het  Algebra venster om het te verbergen in het  Tekenvenster (b.v. hulpobjecten). Tik opnieuw op het overeenkomstige witte cirkeltje  in het  Algebra venster om het verborgen object opnieuw te tonen. Objecten wissen Je kunt elk object wissen door te tikken op  naast zijn algebraïsche voorstelling in het Algebra venster