Een GeoGebraboek maken

Wat is een GeoGebraboek?

Een GeoGebraboek is een verzameling van op GeoGebra gebaseerde bestanden en werkbladen. Hiermee kan je je eigen GeoGebra Applets en/of je favoriete bestanden van GeoGebraTube bundelen in een dynamisch, interactief online tekstboek voor studeren en lesgeven op elk studieniveau. Met de online GeoGebraBoek Editor kan je eenvoudig een GeoGebraboek aanmaken. Ga naar tube.geogebra.org log in met je GeoGebra Account en ga aan de slag.

Creëer een GeoGebraboek

Klik in GeoGebraTube op de knop Nieuw en selecteer de optie Maak een GeoGebraboek. Op de pagina Nieuw GeoGebraboek van de GeoGebraboek Editor kan je wat basisinformatie geven over het GeoGebraBook dat je wil maken: Titel: Geef je GeoGebraboek een Titel. Taal: Selecteer de Taal van je GeoGebraboek. GeoGebra is immers een internationale comunity van gebruikers met een veelheid aan GeoGebraboeken in vele verschillende talen. Beschrijving: Door aan je GeoGebraboek een Beschrijving toe te voegen maak je het gebruikers gemakkelijker om te beoordelen of je materiaal datgene is wat ze zoeken op GeoGebraTube. Doelgroep (Leeftijd): Duid de Leeftijdsgroep aan voor wie je materiaal bedoeld is. Tags: Voeg Tags (sleutelworden) toe die gebruikers toelaten je materiaal terug te vinden op GeoGebraTube Zichtbaarheid: Leg vast welke gebruikers je materiaal kunnen zien en terugvinden op GeoGebraTube. Je kunt kiezen tussen volgende opties:
  • Publiek: Andere gebruikers kunnen je GeoGebraboek vinden en bekijken.
  • Delen met link: Enkel gebruikers die de rechtstreekse link kennen naar je GeoGebraboek kunnen het bekijken. Het verschijnt ook niet in de zoekresultaten van andere gebruikers.
  • Privé: Andere gebruikers kunnen je GeoGebraBook niet bekijken. Het verschijnt ook niet in hun zoekresultaten.
Klik na het ingeven van deze informatie op Bewaar om de basisstructuur van je GeoGebraboek uit te bouwen  en start met het toevoegen/creëren van de inhoud. Opmerking: Bij het creëren van een GeoGebraboek ga je er mee akkoord je werk te publiceren onder de Creative Commons: Attribution Share Alike licentie.