Constructie van een parallellogram

Onderwerp:
Parallellogram

Verken de eigenschappen van een parallellogram

Som de eigenschappen van een prarallellogram op voor je aan de constructie begint.  Tip: Ben je niet vertrouwd met de stappen die nodig zijn om een parallellogram te construeren, kan je eerst onderstaand applet verkennen. Gebruik de knoppen op de Navigatiebalk om de constructiestappen te overlopen. 

Verken de constructie...

Opgave

Construeer een parallellogram door de constructiestappen onder het applet te volgen.

Probeer het zelf...

Instructies

1.Toolbar ImageSelecteer de knop Rechte en creëer een willekeurige rechte AB door tweemaal in het Tekenvenster te klikken.
2.Toolbar ImageCreëer een rechte BC. Tip: Selecteer het punt B en klik vervolgens in het Tekenvenster om het punt C te creëren.
3.Toolbar ImageActiveer de knop Evenwijdige rechte en creëer een evenwijdige rechte aan de rechte AB door het punt C. Tip: Selecteer de rechte AB en vervolgens het punt C.
4.Toolbar ImageCreëer een evenwijdige rechte aan de rechte BC door het punt A.
5.Toolbar ImageSelecteer de knop Snijpunt(en van twee objecten en creëer het snijpunt D van de twee rechten. Tip: Klik rechtstreeks op het snijpunt.
6.Toolbar ImageActiveer de knop Veelhoek en creëer het parallellogram ABCD door achtereenvolgens de hoekpunten te selecteren. Opmerking: Klik opnieuw op het eerste punt om de veelhoek te sluiten.
7.Toolbar ImageSelecteer de knop Verplaatsen en versleep de hoekpunten van het parallelogram om te controleren of het correct was gecreëerd.