Grafieken en/of figuren exporteren uit Geogebra

Onderwerp:
Figuren

Het tekenvenster exporteren als afbeelding

In dit werkblad leer je een constructie in het tekenvenster exporteren als afbeelding naar een Word bestand.

Dit bestand leer je exporteren als afbeelding

Het tekenvenster van bovenstaande applet als afbeelding invoeren in een wordbestand

Om het principe van een benadering met ondersommen te illustreren kan je twee keer het tekenvenster kopiëren: een keer met b.v. n = 1 een een keer met n = 4. Om deze grafiek in te voegen in een word-bestand, volg je volgende stappen: - Klik op de menuknop rechtsboven in het scherm - Selecteer Exporteren - Kies de optie png - Klik Export De afbeelding wordt nu gedownload naar je computer. Je kunt de afbeelding als bestand invoegen in je Word bestand, ofwel de gedownloade afbeelding openen, kopiëren en in je Word bestand plakken. Opmerking: Kies je de optie ggb, dan opent je constructie in een nieuw GeoGebra scherm. Dit bestand kan je aanpassen en/of opslaan op je computer.

Het tekenvenster van GeoGebra vanuit de ggb-versie exporteren en invoeren in een wordbestand

Je kan het exporteren ook uitproberen in de ggb-versie van GeoGebra op de computer. Open hiervoor eerst GeoGebra. Maak een mini-bestandje naar keuze. Zet de volgende stappen: - Klik op het menu 'Bestand' - Selecteer 'Exporteren' Nu kan je kiezen uit verschillende opties waaronder: - Tekenvenster als afbeelding (png, eps)...  - Tekenvenster kopiëren. Selecteer de optie Tekenvenster kopiëren. Open een nieuw bestand in Word en plak het gekopieerde venster als afbeelding in het Word bestand. Opmerking:  Met deze werkwijze kopieer je het volledige tekenvenster. Wil je maar een kleine afbeelding exporteren, plaats dan de constructie in de linkerbovenhoek van je scherm en verklein eventueel je scherm door de rechteronderhoek te verslepen. Je kunt ook b.v. het Knipprogramma van Windows gebruiken om je constructie te kopiëren.

Afbeelding invoeren in wordbestand vanuit GeoGebra. Het filmpje is gemaakt in de offline ggb versie. Er wordt een cirkel in gevoerd en niet de bovenstaande afbeelding.

Je kunt dit filmpje in een grotere schermweergave bekijken op Cirkel in Word