CAS-venster en tekenvenster

Je kunt de functionaliteit van het CAS Venster combineren met de grafische mogelijkheden van het Tekenvenster. Opmerking: Elk scherm van GeoGebra heeft zijn eigen Knoppenbalk. De knoppenbalk die bovenaan in het GeoGebra-scherm getoond wordt, is de knoppenbalk die hoort bij het venster dat geactiveerd is. 

Instructies

1.Toolbar ImageTyp de vergelijking y = 2 x + 1 in de eerste rij van het CAS Venster en Enter.
2.Toolbar ImageToon de vergelijking als een rechte door op het icoon Toon / Verberg te klikken, links van de vergelijking.
3.Toolbar Image Klik op een willekeurige plaats in het Tekenvenster om de Knoppenbalk van het Tekenvenster te tonen.
4. Toolbar Image Selecteer de knop Verplaatsen en versleep de rechte in het TekenvensterOpmerking: Het CAS Venster toont steeds de huidige vergelijking van de rechte.

Probeer het zelf ...

Instructies (vervolg)

5.Toolbar ImageSelecteer de knop Nieuw punt. Klik in het tekenvenster op de plaats met coördinaten  (2, 1) om een punt A te creëren
6.Toolbar ImageTyp op de volgende rij in het CAS Venster A  om de coördinaten van A te tonen.
7.Toolbar Image Selecteer de knop Loodlijn in de Knoppenbalk van het Tekenvenster. Selecteer daarna achtereenvolgens de rechte en het punt A om de loodlijn b te creëren.
8.Toolbar ImageTyp b in de volgende rij van het CAS Venster en Enter. Opmerking: De vergelijking van de loodlijn b wordt nu getoond in het CAS Venster.
9. Toolbar Image Selecteer de knop Verplaatsen in de Knoppenbalk van het Tekenvenster en versleep het punt A.  Opmerking: De vergelijking van de rechte b volgt je aanpassingen.