iOS - app Examenmodus

Je kunt deExamenmodus van GeoGebra op de Geogebra grafisch rekenmachine app of de GeoGebra wetenschappelijk rekenmachine app. Start de Examenmodus van je GeoGebra app op je iPhone of iPad in het App menu door deExamenmodus te selecteren.
Image

De Examenmodus voorbereiden

Na selectie vanExamenmodus verschijnt een dialoogvenster dat je verplicht om je toestel op Vliegtuigmodus te zetten en Wi-Fi en Bluetooth uit te schakelen. Nadien wordt je gevraagd om de App Self-Lock te bevestigen met Ja. Dit zorgt ervoor dat je iPhone of iPad vastgezet wordt in de Examenmodus van je GeoGebra app en je geen toegang krijgt tot andere toepassingen van je toestel.
Image
Wanneer je voor de eerste keer de Examenmodus van je GeoGebra app gebruikt, zal je ook gevraagd worden om toegang te verlenen tot de fotobibliotheek om een schermopname te bewaren van de Examendetails op het einde van een examen.
Image

Examen starten

Vervolgens verschijnt een Start Examen dialoogvenster waarna je eindelijk de Examenmodus kunt starten. Na klikken op Start begint een klok te lopen. De kleur van hoofdbalk verandert nu van grijs naar groen. Elk examen start met een leeg scherm. Was je bij het starten van de Examenmodus nog bezig met een constructie, dan wordt deze automatisch gewist als je ze vooraf nog niet had opgeslagen. Tijdens een examen is het niet mogelijk om een constructie op te slaan.
Image

Examendetails

Terwijl je in de Examenmodus werkt, kan je de Examendetails bekijken. Deze geven informatie datum en uur van starten. Ze geven ook informatie over de examenstatus (OK of waarschuwing). Je vindt de Examendetails in het App menu.
Image

Examen afsluiten

Bij het einde van een examen kan je de Examenmodus verlaten door in het App menu Examen afsluiten te selecteren. Bevestig deze keuze in het dialoogvenster. Na het verlaten van de Examenmodus verschijnen automatisch de Examendetails. Een schermafbeelding van dit dialoogvenster wordt bewaard in de fotobibliotheek van je mobiele toestel, zodat je ze later kunt bekijken.
Image
Je iPhone of iPad wordt nu niet langer meer geblokkeerd voor de GeoGebra app. Je kunt je toestel opnieuw gebruiken met al zijn mogelijkheden. Merk op dat je zelf de Vliegtuigmodus moet uitschakelen om opnieuw online te gaan.

Examenmodus en veiligheid

Wanneer je bij het afleggen van een examen de GeoGebra Examenmodus gebruikt wordt je toestel geblokkeerd. Voor iOs 11 is het niet mogelijk om de Examenmodus van je GeoGebra app te deblokkeren. Alle toetsen op je iPhone of iPad werken niet zolang de app geblokkeerd is. Wanneer, hoe dan ook, iemand een manier vindt om het toestel te deblokkeren, verschijnt een waarschuwing. De kleur van de hoofdbalk wordt rood. Bijkomend wordt de waarschuwing ook getoond in de Examendetails.
Image