Het scherm

Het scherm van het GeoGebra 3D grafisch rekenapparaat bestaat uit het  Algebra venster en het 3D Tekenvenster van GeoGebra. Beide vensters zijn dynamisch met elkaar verbonden. Wijzigingen in een van beide vensters worden meteen ook verwerkt in het andere venster. Voorbeelden:
  • Typ de vergelijking van een vlak (b.v. x+y+z=1) of een functie (b.v. f(x,y)=sin(x)*sin(y)) in het  Algebra venster en zie hoe de grafiek getoond wordt in het 3D Tekenvenster.
  • Versleep een punt in het 3D Tekenvenster en zie hoe zijn coördinaten veranderen in het  Algebra venster.
undefined
undefined

De hoofdbalk

 Knoppenbalk  Gebruik de knop om de Knoppenbalk te openen. Hierop vind je de GeoGebra knoppen. Selecteer een willekeurige knop om nieuwe objecten te creëren in het 3D Tekenvenster. Opmerking: Klik op in de linkerbovenhoek van de knoppenbalk om terug te gaan naar de blauwe hoofdbalk.
undefined
undefined
Eigenschappenvenster van objecten In het  Eigenschappenvenster van een object kan je, afhankelijk van het geselecteerde object, zijn kleur, stijl of afmeting wijzigen. Wanneer geen object geselecteerd is , open je het  Eigenschappenvenster van het 3D Tekenvenster, waarin je de assen en het rooster kunt tonen of verbergen, en het perspectief kunt wijzigen.
undefined
undefined
Ongedaan maken Met deze knop maak je stap voor stap je acties ongedaan. Opmerking: De knop  Ongedaan maken verschijnt automatisch in de knoppenbalk nadat je een of meer objecten gecreëerd hebt. 
Zoeken Open de zoekfunctie en blader door het GeoGebra Materiaal platform.
undefined
undefined
 Menu Open het  Menu van het GeoGebra 3D grafisch rekenapparaat om nieuwe bestanden te creëren, bestaand materiaal te openen, je werk op te slaan en te delen met anderen of om hulp te zoeken.
undefined
undefined
Toon / Verberg Algebra venster Verkies je om niet met het  Algebra venster te werken, dan kan je het sluiten door te klikken op . Opmerking: Je kunt op elk moment het  Algebra venster opnieuw openen door te klikken op .