Google Classroom
GeoGebraGeoGebra Classroom

Egy levél

Az üzenet küldője:Danielo
Az üzenet címzettje:Ismeretlen válaszoló
Az elküldés időpontja:2013-02-12 01:48
Az üzenet előzménye:A kérdésre írt válasz: A1 Analízis - két rövid kérdés feladattípúsról? "Mindkét feladat megoldása felkerült ide: http://zsiga41.szaldobagyi.hu/tartalom/algebra.html#F%FCggv%E9ny Közelítés Taylor-polinommal sorban lévő.."
Az üzenet témája:Matek online
Az üzenet szövege:láttam a honlapját, és youtube csatornáját. Dícséretes, hogy foglalkozik ezzel, de úgy látom kevés emberhez jut el a dolog, szóval néhány tanács. Youtube videókat feltöltés után is át lehet nevezni, pl ezt a videót nem hiszem hogy sokan megtalálnák : http://www.youtube.com/watch?v=g_pylGuXnik A látogatók inkább a youtube csatornáját találják meg könnyebben, mint a honlapját, ezért a youtube videók alá magyarázatnak célszerű lenne odaírni, hogy "az összes videó listája témakör szerint megtalálható ezen a honlapon:..." , és a youtube csatorna bemutatkozásnál oda kéne írni, hogy egyáltalán mi a csatorna célja.  A honlapján, a http://zsiga41.szaldobagyi.hu/tartalom/geometria.html részlegben a "Háromszög oldalának kiszámítása"-hoz rossz a link például, a youtube link elé a "mailto" utasítás van beszúrva, így emailcímként kezeli, nem ugrik a linkre. Másrészt nem tudom mi a célja az oldalának, hogy csak ezzel a geo-gebra programmal foglalkozik-e, de az internetes matek-tudás terjesztésnek van rengeteg más hatékony módja. Én majdhogynem hasznosabbnak tartom ezt az online-learninget, mint bejárni egyetemre. Angolul rengeteg youtube csatorna szolgáltat nagyon magas szintű oktatást teljesen ingyen, én ezekből tanultam rengeteget, önnek hátha ötletet/ihletet ad, hiszen ilyen magyar nyelven nem-igen ismert. Habár pénzt keresni ilyennel lehet:) mathispower4u.yolasite.com/calculus.php - mindegyik link egy youtube videó - össz 2500db matek videó patrickjmt.com/#calculus - még 1500 vid www.integralcalc.com/ - 600 vid www.youtube.com/user/khanacademy - 3400 vid van még egy magyar csatorna is, 19éves bme hallgatóé: www.youtube.com/user/HunDigitalSquirrel Köszönöm mégegyszer válaszát a taylor-polinomos feladatokhoz.  Minden jót
Akkor is nagyon örültem ennek a levélnek, most, hogy ismét átolvastam még inkább. A youtube-ra vonatkozó javaslatokat akkor elfogadtam, a húsz videómnak közel nyolcvanezer megtekintése igazolja a javaslatok helyességét. Ma ismét meglátogattam néhányat a levélben felsorolt linkek közül, öt év után is nagyon hasznos volt. Például: https://www.youtube.com/watch?v=dF67AJH9mjM Ez adta az ötletet a következő munkalaphoz is. Köszönöm mégegyszer a levelet!