Voronoi sobre imatges

Aprendrem a pujar imatges al geogebra i construirem el diagrama de Voronoi sobre aquestes imatges. Per exemple, agafarem aquesta imatge:
Image
I clicarem sobre la icona Toolbar Image del geogebra per afegir una imatge. Ens demanarà el fitxer que tindrem en el nostre ordinador i el pujarem. Ens caldrà col·locar-la com vulguem, movent els punts A i B dins dels eixos de coordenades. Farem que la imatge estigui al fons del geogebra, clicant amb el botó dret del ratolí a sobre de la imatge --> Propietats. Llavors marcarem l'opció Imatge de Fons. Posarem un punt a sobre de cada lacasito, i després li demanarem crear el diagrama de Voronoi, per veure si coincideix la teoria amb la pràctica.
Image
Ara pots reproduir els diagrames de Voronoi dins dels següent Geogebra. Caldrà que pugis una imatge teva. Pots pujar la imatge dels lacasitos, la del paper vegetal que has plegat o el mapa amb la posició de les antenes de telefonia mòbil. Aquí també pots comprovar que les mediatrius, es corresponen a trossos del diagrama de Voronoi.