Verkenning van de knoppen

De knoppenbalk van het Tekenvenster

De Grafische knoppen vind je in de Knoppenbalk van het Tekenvenster: Deze knoppenbalk bevat een waaier aan Grafische knoppen, gegroepeerd in Rolmenu's, die je kunt selecteren met je muisaanwijzer.

Verken de knoppen op de knoppenbalk

1.Toolbar ImageSelecteer de knop Rechte en klik tweemaal in het Tekenvenster om twee punten A en B te creëren en de rechte door deze punten.
2.Toolbar ImageSelecteer de knop Verplaatsen en versleep de positie van de punten door ze te verslepen met de muisaanwijzer. 
3. Toolbar ImageZoek in de Rolmenu's de knop Helling en klik op de rechte om zijn helling te tonen in een hellingsdriehoek.
4.Toolbar ImageSelecteer de knop Cirkel met middelpunt en straal en lees in de Tooltip hoe je een cirkel kunt creëren met middelpunt A en straal 4.
Tip: Met het icoon  Vernieuwen kan je het scherm vernieuwen om meer knoppen uit te proberen..

Probeer het zelf...

Sommige knoppen die je misschien ook wel wil uitproberen

Toolbar ImageActiveer de knop Lijnstuk met gegeven lengte en klik in het Tekenvenster om een punt te creëren. In een dialoogvenster kan je de lengte van het lijnstuk typen (b.v. 3).
Toolbar ImageSelecteer de knop Punt op object en klik op een object (b.v. een lijnstuk) om een punt te creëren op dit object.
Toolbar ImageActiveer de knop Veelhoek en klik ofwel in het Tekenvenster of op bestaande punten om de hoekpunten van de veelhoek te creëren. Opmerking: Klik opnieuw op het eerste punt om de veelhoek te sluiten.
Toolbar ImageSelecteer de knop Hoek en creëer drie nieuwe punten of klik tegenwijzerzin op bestaande punten om de hoek tussen deze punten te meten.
Toolbar ImageActiveer de knop Tonen/ Verbergen en selecteer alle objecten die je wil verbergen. Selecteer daarna een andere knop om je wijzigingen toe te passen.