Kako koristiti GeoGebrin ispit?

Aktivacija GeoGebrinog ispita

GeoGebrinom ispitu možete pristupiti na tri različita načina:
 1. Idite na www.geogebra.org/exam da bi izravno aktivirali GeoGebrin ispit. ILI
 2. Pokrenite GeoGebra Math Apps (www.geogebra.org/apps) i odaberite Ispit iz GeoGebra Math Apps izbornika. ILI
 3. Pokrenite GeoGebra Math Apps i koristite dugme Izbornik u gornjem desnom kutu GeoGebrinog prozora kako bi otvorili Math Apps izbornik i odabrali  Ispit.
Image
Image

Prilagodba GeoGebrinog ispita

Nakon pokretanja GeoGebrinog ispita pojavljuje se dijaloški okvir u kojemu možete odlučiti želite li...
 • koristiti punu funkcionalnost GeoGebre (zadane postavke).
 • deaktivirati CAS prikaz.
 • deaktivirati 3D grafički prozor.
Image
Savjet: Morate poništiti odabir odgovarajućih opcija za isključivanje dotičnih funkcionalnosti. Deaktivirane funkcionalnosti bit će prikazane u zaglavlju čim se GeoGebrin ispit pokrene.
Image

Pokretanje GeoGebrinog ispita

Kliknite na dugme Početak ispita za pokretanje GeoGebrinog ispita preko cijelog zaslona i uključivanje mjerača vremena. Napomena: Svaki GeoGebrin ispit pokreće se s praznom konstrukcijom. Imate li trenutno aktivnu neku konstrukciju, tražit će vas da pohranite svoj rad prije nego se pokrene ispit. Dok je GeoGebrin ispit aktiviran nije moguće pohraniti svoj rad.

Izlaz iz GeoGebrinog ispita

Ako je ispit završen, možete napustiti GeoGebrin ispit otvaranjem izbornika Datoteka. Odaberite Izlaz iz ispitnog načina i potvrdite to klikom na dugme Izlaz u dijaloškom okviru.
Image
Image

Dnevnik GeoGebrinog ispita

Dnevnik GeoGebrinog ispita možete provjeriti u bilo kojem trenutku klikom na u zaglavlju ispita. Dnevnik GeoGebrinog ispita sadrži sljedeće informacije:
 • datum i vrijeme početka
 • prilagodba
 • vrijeme vizualnog upozorenja
 • vrijeme završetka
Napomena: Nakon napuštanja GeoGebrinog ispita automatski se prikazuje Dnevnik ispita. Dnevnik ispita ne pohranjuje se automatski i nije ga moguće naknadno pogledati. Primjeri Dnevnika ispita bez i sa zabilježenim upozorenjem:
Image
Image