Google Classroom
GeoGebraGeoGebra Klaslokaal

Menu Macro's

Je kunt het menu Macro's openen door te klikken op de knop  Menu in de rechterbovenhoek van het GeoGebra scherm. Selecteer het menu  Macro"s. In het menu Macro's vind je volgende items: Toolbar Image Werkbalk aanpassen Met dit item kan je de verschillende Knoppenbalken aanpassen. Toolbar Image Nieuwe macro aanmaken Gebaseerd op een bestaande constructie kan je in GeoGebra je eigen macro's creëren. Maak eerst je constructie om de macro voor te bereiden en selecteer dan Nieuwe macro aanmaken in het menu  Macro's. In een dialoogvenster kan je de uitvoer- en invoerobjecten bepalen voor je macro en een naam en icoon voor je macro kiezen. Toolbar Image Macro's beheren Je kunt een macro aanpassen en zijn naam of icoon wijzigen in het dialoogvenster Macro's beheren. Je kunt ook een macro opslaan als een GeoGebra macro-bestand (GGT). Dit bestand kan je later (Menu Bestand, Openen) openen in een andere constructie.

Probeer het zelf...

De knoppenbalk aanpassen - Instructie

1.Toolbar ImageOpen het menu Macro's. 
2.Toolbar ImageSelecteer Knoppenbalk aanpassen in het menu Macro's
3.Selecteer de Knoppenbalk van het Tekenvenster in de rechterbovenjoek van het GeoGebra scherm. 
4.Toolbar ImageVerwijder het rolmenu (3e van links) van de standaard Knoppenbalk door het te selecteren in de lijst aan de linkerkant en naar de lijst aan de rechterkant te verslepen. Opmerking: Om een Knop/drop down menu toe te voegen aan de Knoppenbalk, selecteer je ze in de lijst aan de rechterkant en versleep je ze naar de linkerkant.
5.Toolbar ImageVerwijder de knop Aanvinkvakje (in het 2e rolmenu van rechts).
6.Toolbar ImageVerplaats de knop Punt naar het eerste rolmenu. Tip: Je moet eerst beide rolmenu's openen!
7.Toolbar ImageVoeg de knop Lijnstuk toe als een nieuw rolmenu. Selecteer de knop Lijnstuk in de rechterlijst en versleep ze tot onder een drop down menu aan de linkerkant. Opmerking: De knop Lijnstuk wordt nu ingevoegd als deel van een nieuw drop down menuonder het andere drop down menu.
8.Bevestig met Toepassen je wijzigingen. 
Note: Je kunt de standaard Knoppenbalk herstellen door te klikken op Standaardwerkbalk herstellen.

Tip

In de  GeoGebra Handleiding vind je meer informatie over het menu  Macro's.