Hoe maak je een nieuw GeoGebra boek

Open de GeoGebraboek editor

 1. Meld je aan op je GeoGebra profielpagina. Opmerking: registreer je wanneer je geen GeoGebra account hebt.
 2. Klik op + NIEUW en selecteer de optie Maak een GeoGebraboek om de Boek Editor te openen.

Creëer een titelpagina

In de titelpagina van de Boek Editor kan je basisinformatie typen over je GeoGebraboek. Opmerking: Je kunt verwijzingen vermelden die andere gebruikers van de GeoGebra gemeenschap helpen om jouw informatie terug te vinden en gebruik te maken van je inspanningen en kennis.
 1. Titel: Typ de titel van je GeoGebraboek.
 2. Taal: Vermeld de taal van je GeoGebraboek om gebruikers van de internationale GeoGebra gemeenschap te helpen materiaal terug te vinden in hun eigen taal .
 3. Beschrijving: Geef eventueel een beschrijving van je GeoGebraboek, zodat het voor gebruikers gemakkelijker wordt om te weten of dit het materiaal is dat ze zoeken.
 4. Doelgroep (Leeftijd): Bepaal de leeftijd van de doelgroep van je GeoGebraboek.
 5. Tags: Vermeld Tags (sleutelwoorden) waarmee andere gebruikers je GeoGebraboek kunnen terugvinden.
 6. Zichtbaarheid: Bepaal welke gebruikers je materiaal kunnen zien en gebruiken. Je kunt kiezen tussen volgende opties:
  • Publiek: Andere gebruikers kunnen je materiaal terugvinden en gebruiken.
  • Delen met Link: Enkel gebruikers die de link kennen naar je materiaal kunnen je boek zien. Het verschijnt ook niet in de zoekresultaten van andere gebruikers.
  • Privé: Andere gebruikers kunnen je boek niet bekijken. Het verschijnt ook niet in de zoekresultaten van andere gebruikers.
Klik op Opslaan wanneer je de informatie over je boek ingegeven hebt. Je kunt nu inhoud toevoegen. Op elk moment kan nu de informatie over je boek aanpassen via de tab Titelpagina in de Boek Editor. Opmerking: Wanneer je een GeoGebraboek aanmaakt, ga je akkoord om je werk te publiceren onder de licentievoorwaarden van Creative Commons.

Materiaal toevoegen aan je boek

Materiaal toevoegen aan je boek
Wanneer je de titelpagina opslaat, opent de boek editor automatisch in de tab Inhoud. Je kunt nu...
 • bestaande werkbladen toevoegen
 • nieuwe werkbladen creëren
 • je boek structureren door hoofdstukken toe te voegen
Voeg een nieuw hoofdstuk toe Je kunt je boek structureren door te werken met hoofdstukken. Je hebt verschillende opties: Nieuw hoofdstuk: Je kunt het hoofdstuk een naam geven en in het dieloogvenster eventueel een beschrijving typen. Klik op Opslaan Wanneer je klaar bent. Bestaande hoofdstuk: Je kunt ofwel een hoofdstuk uit een van je eigen boeken toevoegen of een hoofdstuk uit een publiek boek van een andere gebruiker.
 1. Zoek in het dialoogvenster naar het boek waaruit je een hoofdstuk wil kopiëren.
 2. Klik op de knop Bekijk de inhoud wanneer je het gewenste boek gevonde hebt.
 3. Selecteer het hoofdstuk dat je wil kopiëren naar je boek.
 4. Klik op Importeer om het geselecteerde hoofdstuk (of de geselecteerde hoofdstukken) toe te voegen aan je nieuwe boek.
Opmerking:
 • Alle hoofdstukken die je aan je boek toevoegt, worden getoond in de overzichtspagina.
 • Je kunt steeds de naam en/of de inhoud van het hoofdstuk wijzigen door te klikken op het icoon the Bewerken naast de naam van het hoofdstuk.
 • Je kunt de volgorde van de hoofdstukke wijzigen door ze te verslepen.
 • Je kunt een hoofdstuk wissen uit je boek door op het icoon Wissen te klikken naast de naam.
Voeg een werkblad toe Je kunt werkbladen toevoegen aan je GeoGebraboek. Selecteer het hoofdstuk waaraan je matriaal wil toevoegen en klik op Voeg een werkblad toe . Je hebt nu volgende opties: Nieuw werkblad: Creëer een nieuw dynamisch werkblad met de online werkblad editor. Aan je werkblad kan je Tekst, GeoGebra applets, video's, afbeeldingen, opdrachten en meer toevoegen aan je werkblad. Opmerking: Je werkblad verschijnt nu in de overzichtspagina van het boek. Je kunt steeds de naam en/of berschrijving van het werkbladwijzigen door te klikken op het icoon Bewerken naast de naam van het werkblad. Bestaand werkblad: Zoek naar eigen of publiek materiaal. Selecteer het matriaal dat je wil toevoegen aan je boek en klik op Materiaal toevoegen rechts van de naam van het materiaal. Opmerking:
 • Al het materiaal dat je toevoegt aan een hoofdstuk wordt getoond in de overzichtspagina van het geselecteerde hoofdstuk.
 • Je kunt steeds een werkblad bewerken door te klikken op het icoon  Bewerken naast de naam van het werkblad.
 • Binnen een hoofdstuk kan je de volgorde van werkbladen wijzigen door ze te verslepen. Je kunt een werkblad ook naar een ander hoofdstuk verslepen.
 • Je kunt steeds een werkblad wissen door te klikken op het icoon  Wissen naast de naam van het werkblad.
Bekijk GeoGebraboek Klik op de knop om het boek te bekijken Opmerking: Door te klikken op het icoon Bewerken ga je opnieuw naar de editor van het boek en kan je het boek wijzigen.