Slucajna slredba na dva prijateli

Author:
Zoran
Која е веројатноста да се сретнат двајца пријатели од 12 до 13 часот? Ако по пристигнување на местото на средбата чека 10 минути, да дојде другиот пријател, а ако не дојде до средба си заминува.