het GeoGebra scherm

Onderstaande applet toont het  Tekenvenster en  Algebra venster van GeoGebra, die samen de   Algebra Schermindeling vormen, een van de Schermindelingen, ingebouwd in GeoGebra. Verken de kenmerken en onderdelen.
Knoppenbalk 
knop Opmaakwerkbalk 
knop MenuToolbar Image
knoppen Ongedaan maken / Opnieuw Toolbar ImageToolbar Image
Opmerking: Je kunt het menu  Schermindelingen openen via de knop  Menu en een andere schermindeling selecteren (e.g. Meetkunde,  Rekenblad CAS,  3D tekenvenster,  Waarschijnlijkheidsrekenen).

Algebra schermindeling

Flexibel scherm

Het scherm van GeoGebra is flexibel en kan aangepast worden aan je wensen. Voorbeelden Wil GeoGebra enkel gebruiken voor zuiver meetkundige constructies, dan gaat je voorkeur wellicht uit naar een blanco   Tekenvenster en een knoppenbalk. Wil je nadien aan analytische meetkunde doen, dan opteer je liever voor een   assenstelsel met een  rooster (beschikbaar via de   Opmaakwerkbalk).  Een invoerbalk is dan weer handig voor algebraïsche invoer en analyse-toepassingen.

Verschillende schermen

GeoGebra beschikt over volgende Schermen:
Tekenvenster3D tekenvenster
Algebra vensterComputer Algebra Systeem (CAS)
RekenbladWaarschijnlijkheidsrekenen
Je kunt deze verschillende vensters openen via het menu  Vensters . Een aantal basisconfiguraties zijn gebundeld in vooraf gedefinieerde configuraties. Je vindt ze in het menu  Schermindelingen.

Andere elementen van het scherm

Je kunt het GeoGebra-scherm aanpassen naar je eigen wensen door de standaard Schermindelingen aan te passen en er andere elementen aan toe te voegen: Het GeoGebra scherm biedt ook een waaier van dialoogvensters aan. Meer hierover vind je in de GeoGebra  Handleiding.