Het scherm

Het scherm van het GeoGebra Grafisch Rekentoestel bestaat uit het  Algebra venster en het  Tekenvenster van GeoGebra. Beide Vensters zijn dynamisch verbonden. Dit betekent dat wijzigingen in eender welk Venster meteen ook getoond worden in het andere Venster. Voorbeelden:
  • Verander een functie in het  Algebra Venster en zie hoe de grafiek wijzigt in het  Tekenvenster.
  • Versleep een punt in het  Tekenvenster en zie hoe zijn coördinaten wijzigen in het  Algebra venster.
Image

De Kopbalk

 Knoppenbalk  Gebruik de knop om de Knoppenbalk te tonen waarop je de GeoGebra knoppen vindt. Selecteer een willekeurige knop en creëer nieuwe objecten in het  Tekenvenster. Opmerking: Gebruik de  in de linkerbovenhoek van de Knoppenbalk om terug te gaan naar de blauwe Kopbalk.
Image
Objecteigenschappen Afhankelijk van het geselecteerde object, biedt het  Eigenschappenvenster van dit object de mogelijkheid om zijn kleur, stijl of afmeting te wijzigen. Wanneer geen object geselecteerd is, wordt het Eigenschappenvenster van het  Tekenvenster getoond. Hierin kan je assen en rooster tonen of verbergen en het aanzicht veranderen.
Image
Ongedaan maken Maak je stappen een na een ongedaan. Opmerking: De knop  Ongedaan maken verschijnt automatisch in de knoppenbalk nadat je een of meerdere objecten hebt gecreëerd.
Zoek Open de Zoekfunctie en blader door GeoGebraTube naar prachtige bestanden.
Image
 Menu Open het  Menu van het GeoGebra Grafisch Rekenapparaat om nieuwe bestanden te creëren, bestaande bestanden te openen, je werk op te slaan en te delen of om de hulp te zoeken.
Image
Toon / Verberg Algebra venster Verkies je om niet met het  Algebra venster te werken, dan kan het verbergen met de knop . Opmerking: Je kunt het  Algebra venter opnieuw tonen met de knop .