Savjeti za korištenje GeoGebrinog ispita

Dopustite vašim učenicima da vježbaju korištenje GeoGebrinog ispita

Preporučujemo da vaši učenici vježbaju korištenje GeoGebrinog ispita prije stvarnog dana ispita (npr. za domaću zadaću, za vrijeme nastave), osobito ako su navikli koristiti GeoGebra desktop verziju, čije sučelje izgleda malo drugačije.

Rad u prikazu preko cijelog zaslona

Budite sigurni da vaši učenici znaju rukovati s prikazom preko cijelog zaslona njihova preglednika:  Učenici bi trebali biti upoznati sa skočnim dijaloškim okvirima pri ulasku u prikaz cijelog zaslona kako bi izbjegli slučajni odabir opcije za napuštanje prikaza cijeloga zaslona umjesto pokretanja ispita. Napomena: Imajte na umu da će skočni dijaloški okvir automatski nestati ako se ignorira i može varirati u različitim preglednicima. Također preporučamo da raspravite različite mogućnosti napuštanja prikaza preko cijelog ekrana (s obzirom na različite preglednike koje učenici koriste) kako bi postali svjesni radnji koje mogu pokrenuti upozorenje GeoGebrinog ispita. Napomena: To može varirati za različite preglednike. Budite sigurni da je traka preuzimanja zatvorena prije pokretanja GeoGebrinog ispita.

Dogovorite se sa svojim učenicima oko 'postupanja u hitnim slučajevima'

Dogovorite 'postupanje u hitnim slučajevima' ako bi se tijekom ispita dogodila neka nezgoda. Na primjer, učenik bi odmah trebao javiti nastavniku ukoliko se upozorenje slučajno aktivira (npr. učenik sasvim slučajno napusti prikaz preko cijelog zaslona) ili ako njegovo računalo stvara bilo kakve probleme koji ometaju ispit.

Neka svi učenici pokrenu GeoGebrin ispit u isto vrijeme

Preporučamo da svi učenici pokrenu GeoGebrin ispit u isto vrijeme i izađu iz njega po završetku ispita. U tom slučaju možete...
  • zajedno napraviti prilagodbu i biti sigurni da svi učenici rade na jednakim postavkama ispita (npr. CAS nije dozvoljen).
  • biti sigurni da nitko ne može koristiti svoje računalo za nedozvoljene radnje (npr. korištenje interneta i drugih programa) prije pokretanja ispita.

Podjela ispitnih materijala nakon pokretanja GeoGebrinog ispita

Preporučamo da podijelite ispitne materijale nakon što se GeoGebrin ispit pokrene na svim računalima kako bi bili sigurni da...
  • svi učenici mogu početi rješavati zadatke odmah nakon davanja uputa.
  • svi učenici imaju jednako raspoloživo vrijeme za rad na ispitu.
  • učenici ne mogu koristiti nedozvoljene programe ili internet nakon što vide zadatke.

Pristup Dnevniku ispita

Imajte na umu da se Dnevnik ispita učenika ne može automatski pohraniti nakon ispita. Međutim, Dnevnik ispita se automatski prikazuje na ekranu nakon odabira  Izlaz iz ispitnog načina u izborniku  Datoteka i potvrde te radnje, dozvoljavajući nastavniku brzu provjeru Dnevnika ispita na računalima učenika. Ukoliko bi željeli trajno sačuvati Dnevnike ispita, možete zamoliti svoje učenike da pohrane screenshot (snimku zaslona) Dnevnika ispita i pošalju vam to elektroničkom poštom ili predaju na neki drugi način (npr. USB memorija).