Alati koji se koriste u ovom od poglavlju

U ovom poglavlju koristit ćemo sljedeće alate. Preporuka je da prije korištenja u zadacima isprobate mogućnosti tog alata zasebno. Aktivirajte alat klikom na gumb koji predstavlja taj alat. GeoGebrini alati su organizirani po Alatnim okvirima koji uključuju slične Alate ili Alate koji generiraju isti tip novog objekta. Otvorite Alatnim okvir klikom na gumb Alat i izaberite alat koji se pojavljuje u padajućem izborniku liste.
Toolbar ImageKlizač Kliknite na slobodno mjesto unutar Grafičkog pogled kako bi kreirali klizač za brojeve ili kutove. Otvorit će se komunikacijski prozor koji dozvoljava podešavanje sljedećih svojstva klizača: Naziv, Interval [min, max], Korak povećanja broja ili kuta Poravnavanje (vertikalano/horizontalno) i Veličina (u px) te Brzinu i Animaciju.
Toolbar ImageSjecište Kliknite na točku sjecišta dva objekta i konstruirat ćete zajedničku točku. Nasumično kliknite na oba objekta kako biste dobili sve točke presjeka.
Toolbar ImageTočka Kliknite na Grafički prikaz kako bi kreirali novu točku..
Toolbar ImageDužina Kliknite dva puta na Grafički pogled ili izaberite dvije kreirane točke kako bi kreirali dužinu između njih.
Toolbar ImageNagib Ovaj alat vraća vrijednost koja predstavlja nagib pravca i prikazuje pripadni trokut nagiba u prostoru Grafičkog Pogleda.
Toolbar ImagePrikaži / Sakrij objekt Odaberite objekte koje želite sakrite, a potom prijeđite na drugi alat.
Toolbar ImageTočka na objektu Kliknite na objekt ili na njegov rub i konstruirat ćete točku.
Toolbar ImageTangente Odaberite točku i funkciju kako bi konstruirali tangentu na pravac.
Nakon što odaberete Alat pojavit će se opis alata koji pojašnjava način korištenja. Savjet: Ne zaboravite pročitati opis alata ukoliko niste sigurni kako se koristi. Savjet: Ako želite znati više o tom alatu, kliknite na opis alata te na Pomoć i prikazat će se u nekom od web preglednika detaljnije informacije.

Pokušajte sami...