Google Classroom
GeoGebraGeoGebra Klaslokaal

Een dynamisch werkblad creëren

het GeoGebra applet aanpassen

GeoGebra zal de getoonde vensters (b.v. Algebra venster, Tekenvenster...) ook tonen in het werkblad. Wil je het  Algebra venster niet opnemen in het dynamisch werkblad, dan moet je het sluiten voor je het bestand exporteert. Zorg er voor dat het venster groot genoeg is om de constructie te manpuleren en te experimenter in het applet.

Uploaden naar GeoGebraTube

Na aanpassen van het GeoGebra Applet kan je de figuur exporteren als een dynamisch werkblad. Je kunt je werkblad delen door te klikken op de knop Menu in de rechterbovenhoek van het GeoGebra scherm. Selecteer het menu Delen in het menu Bestand. Met dit menu item kan je je werkblad rechtstreeks uploaden naar GeoGebraTube.

Probeer het zelf...

De website GeoGebraTube opent automatisch wanneer aangemeld bent. Zo niet moet je jezelf eerst aanmelden of registreren (wanneer je nog geen login hebt) om een bestand te kunnen uploaden.

Je dynamisch werkblad aanvullen

Je kunt je werkblad aanvullen met specifieke opdrachten voor je leerlingen. In Geavanceerde instellingen kan je opties selecteren als Toon de Werkbalk, Invoerbalk of het Menu ... Je kunt ook vragen of opgaven typen, die onder het applet zullen verschijnen. Klik dan op Continue. Typ een Titel voor je werkblad in het overeenkomstige tekstveld. Typ een korte uitleg voor andere leerkrachten, zo dat ook zij je materiaal kunnen gebruiken. Deze informatie word niet getoond in het werkblad zelf. Kies een Taal in de drop-down lijst, bepaal een Doelgroep (Leeftijd) door de schuifknop te verslepen en selecteer Tags die je materiaal omschrijven om anderen te helpen jouw materiaal te vinden wanneer ze zoektermen intypen in GeoGebraTube. Kies tenslotte of je je materiaal wil delen met anderen of privé wil houden Beëindig het uploaden door te klikken op de knop Bewaar.

Save

Je werkblad is nu bewaard op GeoGebraTube waar ook anderen het kunnen gebruiken wanneer je de optie publiek selecteerde.

Enkele tips

Na het opslaan van je werkblad, opent het automatisch in je web browser. Controleer de ingevoerde tekst en de functionaliteit van je interactieve applet. Ga terug naar de overzichtpagina van het werkblad wanneer je het werkblad wil aanpassen en klik op Edit. Je kunt ofwel een nieuw GeoGebra uploaden ofwel je werkblad online wijzigen. Tip: Op dezelfde manier kan je de tekst in het werkblad aanpassen. GeoGebra bewaard automatisch je invoer in het export scherm voor dynamische werkbladen. Wil je wijzigingen aan brengen aan je figuur terwijl je het dialoogvenster exporteren invult, kan je het gewoon sluiten en later verdergaan. Zorg ervoor dat je applet niet te groot is, zodat je leerlingen niet moeten scrollen tussen opgaven en de figuur. Je dynamisch werkblad moet op één scherm passen. Wanneer je meer dan 3 opgaven wil bijvoegen, kan je misschien beter een nieuw werkblad maken met dezelfde figuur en je opgaven opsplitsen.